Om det är något som jag har kommit att förstå de senaste åren när jag jobbat mycket med min kropp för att hjälpa den att hitta balansen så är det hur viktigt det är att vara lyhörd för kroppens signaler och hur viktigt det är att ta hand om den och ge den omsorg! Att lyssna när den viskar för då slipper man höra den skrika!

Vad innebär att ta hand om kroppen för mig? Jo för mig innebär det att varje dag ge den det den behöver för att må bra och det i sin tur skänker välmående till mig!

Hur tar jag hand om min kropp?

Jo genom att äta ren och bra kost. För mig innebär det paleokost. Den kost vi åt på stenåldern. Det är kost utan innehållsförteckningar och recept. Väldigt enkel att äta. Nyttig, mättande och god! Och framför allt så ger den kroppen alla byggstenar den behöver till alla processer.

Jag rör på mig varje dag. Kroppen är byggd för rörelse och den behöver det för att balansera hormoner, hålla en bra blodsockerbalans och få starka muskler och leder m m.

Jag lärde mig andas på rätt sätt för några år sedan. Att andas på ett biologiskt korrekt sätt är liksom grunden för hälsa. Om vi inte har det med oss så blir det svårt att i förlängningen bibehålla en bra PH-balans i kroppen, få in tillräckligt med syre i cellen och undvika mjölksyra som slutprodukt i cellandningen m m. Mjölksyra gör ju vår kropp sur och är grogrund för sjukdomar.

Jag har börjat förstå hur viktig jordning är för oss människor. När vi jordar oss så laddar vi upp elektroner i kroppen och dessa håller de skadliga radikalerna i schack. Radikalerna är något som ingår i immunförsvaret och är bra vid akuta inflammationer. Men det är när inflammationssystemet inte slås av efter den akuta inflammationen som de blir skadliga. Vid kronisk inflammation. Då angriper radikalerna den egna kroppen. Detta förhindrar elektronerna från jorden och även antioxidanterna från frukt, bär och grönsaker. Så jag jordar mig varje dag. När det börjar bli kallt ute kan man ha fötterna på en jordningsmatta inne och t ex sova på jordningslakan. Vi är tänkta att leva i symbios med jorden och naturen!

Jag ser till att återhämta mig i någon form varje dag så att nervsystemet håller sin balans. Kroppen kräver återhämtning varje dag. Och det går inte att kompromissa med kroppen. Hjärnvila behöver vi också. Hjärnan behöver få en paus emellanåt.

Jag ser till att lägga mig i tid. Det är timmarna innan 24.00 som är de viktigaste för sömnen. Man brukar säga 21-02 egentligen. Det är under de här timmarna vi har allra störst chans att få vår djupsömn.

Dagsljus är viktigt att vi får varje dag vilket är svårare på vinterhalvåret om vi jobbar mycket. Då finns det ljusterapilampa att skaffa som ger likvärdigt ljus som dagsljus.

Jag försöker så mycket jag bara kan och kommer ihåg att leva i nuet. Det är liksom i nuet som livet händer. Det är här vi kan slå av autopiloten och i stället leva medvetet. I nuet finns heller ingen oro eller ältande. Nuet bara ÄR och skapar ett lugn.

Naturen är viktig för oss människor också! Varje dag är jag ute i skogen och går eller joggar. I skogen kan jag släppa allt jag inte vill dras med längre. Naturen är kravlös och skänker ett lugn för mig.

Jag har allt eftersom kunnat fasa ut de syntetiska läkemedel jag hade innan och har i stället jobbat på orsaken så symptomen försvunnit. Jag har jobbat helt på naturlig väg med naturliga preparat och med hjälp av duktiga alternativterapeuter. Jag har rensat min kropp och balanserat obalanser och idag mår jag bra! Det är ingen quick-fix men det går. När vi ger kroppen möjlighet att få jobba som det är tänkt och stöttar den på olika sätt så hjälper den oss till bättre hälsa. Kroppen är magisk!

Just vad det gäller att stärka immunförsvaret så har jag skrivit ett blogg-inlägg om det förut. Läs gärna det om du är intresserad. Vi kan göra så otroligt mycket för att hjälpa och stärka vår kropp. Innan jag lade om min livsstil till det bättre för fem år sedan så var jag förkyld ett par ggr/år. Nu har jag, peppar peppar, inte varit sjuk någonting sedan dess. Med det inte sagt att jag aldrig kan bli sjuk men jag vet att jag skapat mig ett starkt immunförsvar. Och att bli sjuk nån gång emellanåt är bara bra för då får immunförsvaret träna lite extra, gå på bootcamp och bli starkare än innan och lära sig ritningar till fler patogener.

Jag upplever att HÄLSA är som att lägga ett pussel med en massa olika pusselbitar. Alla bitarna tillsammans skapar välmående och hälsa! Det pusslet är mitt fokus här i livet! För om jag inte tar hand om mig och mår bra så kan jag ju inte finnas där för någon annan heller! Och min kropp är ju min farkost här på jorden. Den vill jag ta hand om så att jag får så många år jag kan här på jorden med nära och kära!

🙂